Mila zomertop van Creachick.nl

 

Mila zomertop CreachickDeze vrolijk gekleurde zomertop heb ik gehaakt aan de hand van het patroon van creachick.nl. Lees meer handige filmpjes en tips.

Garen

Het gebruikte garen voor deze zomertop is byClaire Cotton 1 Roze (232). In totaal heb ik 7 bolletjes gebruikt voor maat L. Ik heb ervoor gekozen om de top wat langer te haken dan het originele patroon. In totaal had ik 44 waaiers. Ik heb gehaakt met haaknaald nummer 4 en om wat taille erin te krijgen heb ik vanaf toer 8 t/m 15 met haaknaald 3,5 en van toer 16 tot ongeveer toer 32 met haaknaald 3. Daarna weer verder gehaakt met haaknaald 4.

Tip: veel passen tussendoor, zodat het op patroon mooi aansluit bij jouw wensen en lichaam.

Via de Creachick hulpgroep op Facebook werd geadviseerd om de eerste toer hakend op te zetten. Het voordeel hiervan is dat het rekbaar blijft en dat je exact het aantal steken op kunt zetten dat je nodig hebt. Met een rij losse bestaat de kans dat je bij toer 1 erachter komt dat je niet goed geteld hebt en kun je alles uithalen. Het was voor mij de eerste keer om hakend op te zetten en dus ben ik youtube afgestruind en vond daar uiteindelijk een paar handige filmpjes over het hakend opzetten. Ik heb voor dit patroon gekozen om hakend op te zetten met halve stokje.

Filmpjes

Om de toer netjes te sluiten heb ik gebruik gemaakt van onderstaand filmpje:

Daarna was het even puzzelen om goed uit te komen met de distelsteek. Ik volgde in eerste instantie letterlijk het getekende patroon en had aan het eind van toer 1, 4 stokjes (2 van het begin van de toer en 2 aan het eind van de toer zoals het patroon aangeeft). Dat was dus niet de bedoeling. Ik was niet de enige die hier tegenaan liep en gelukkig heeft iemand er een filmpje van gemaakt zodat jullie niet meer hoeven te puzzelen zoals ik :-). 

In de Creachick hulpgroep op Facebook kun je bij de bestanden uitgetekende patronen voor de mila zomertop vinden voor het achterpand en de bandjes.

Ik heb ervoor gekozen om de afwerkrand zonder picots te doen. Maar mocht je dat toch mooier vinden kun je dit filmpje gebruiken.