Stella vest van Creachick.nl

Ik zochStella vest Creachickt een patroon voor een warm vest voor de zomeravonden en kwam toch weer uit bij Creachick.nl voor dit mooie patroon “Stella vest”

Garen

Dit vest is gehaakt met 4 bollen acryl garen Scheepjes Color Crafter Weert (1001) wit (maat L). Fijn garen om mee te haken en lekker warm voor de zwoele avonden. Ik heb haaknaald 4 gebruikt voor het haken van dit patroon.

Om uiteindelijk het juiste aantal opzeglossen te krijgen, is het vooral goed passen na een paar toeren. Ik heb uiteindelijk 190+1 lossen opgezet. Maar achteraf zou ik toch nog meer opzetten bij een tweede vest aangezien ik nu een extra brede rand heb moeten maken om het mooi aan te laten sluiten. Blijven passen is dus belangrijk.

Filmpjes

Bij bestanden op de Creachick hulpgroep op Facebook staat een bestand met de naam FB_IMG_1498417635271.jpg. Dit bestand is uitgeschreven door één van de leden voor de vermindering bij de armsgaten.

Om de delen mooi samen te haken heb ik gebruik gemaakt van onderstaand filmpje. Even uitproberen wat je zelf het mooist vindt. Ik heb ervoor gekozen om de opliggende rand aan de binnenkant te laten vallen. Ook heb ik in plaats van alleen de buitenste steken, beide steken (binnenste- en buitenste steek) opgepakt.