Drops Up North vest

Drops Up North vest

Dit vest heb ik voor een vriendin gehaakt. Ze had het garen en het patroon zelf uitgezocht. Het patroon van het Drops Up North vest kun je vinden op garnstudio.com.

 

Garen

Het aangeleverde garen is Drops safran Petrol. Een mooi 100% katoen garen.

Patroon

Bij de patroonbeschrijving liep ik er tegen aan dat bij de voorpanden werd geminderd bij 15 en 25. En bij het achterpand 10 en 20. Dit leek mij niet mooi aan te sluiten als je de panden aan elkaar zou haken. Gelukkig hebben ze een goede ondersteuning die via een link in het patroon (comments/blauw) te vinden is. Ik ontving snel antwoord: Het verspring in minderingen in de voor- en achterpanden is met opzet gedaan, juist omdat je anders een knik krijgt in de zijnaden, nadat je deze vast hebt genaaid.

De aangegeven maat met het patroon kwam niet goed overheen en heb voor de afmetingen gebruik gemaakt van een goed passend vest. Tussendoor vaak gecheckt om uithalen zoveel mogelijk te beperken.